Vloer verwijderen

Voor het aanleggen van een nieuwe vloer is het essentieel dat de ondervloer helemaal gelijk en vlak is. Dat betekent meestal eerst de oude vloer verwijderen, voordat de nieuwe erin kan. Wie wel eens een oude vloer heeft verwijderd kan erover meepraten dat dit een tijdrovende en intensieve klus is. Bespaar tijd en energie door voor het verwijderen van een vloer professionele hulp in te schakelen. Wilt u een oude vloer laten verwijderen? Neem dan contact op met WF Vloerbewerking. We zetten onze kennis, ervaring én onze moderne vloerverwijdermachines graag voor u in.

Houten vloer laten verwijderen?

Welke soorten vloeren verwijderen wij?

Vloeren verwijderen is zwaar werk, dat wij u met onze machines graag uit handen nemen. Voor het verwijderen en egaliseren van de volgende soorten vloeren kunt u bij ons terecht:

Staat uw type vloer hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Samen met u kijken we graag wat we voor u kunnen betekenen!

 

Tapijt verwijderen

Het verwijderen van een tapijtvloer kan een flinke klus zijn. De tapijtvloer zit vaak goed vastgemaakt met een lijmlaag. Vaak horen we dat onze opdrachtgevers eerst zelf zijn begonnen met het verwijderen van de tapijtvloer, maar vaak zonder succes. Voor een groot oppervlak en met hulp van enkel een stanleymes is dit onbegonnen werk. Om een tapijtvloer zonder moeite, vakkundig en snel te verwijderen is het verstandig om hulp in te schakelen van een professional zoals WF Vloerbewerking. Met onze machines en jaren aan ervaring is uw tapijt er binnen no-time uit. Bij de meeste particuliere klussen zijn we binnen één werkdag al klaar.


Lees meer over tapijt verwijderen

 

Parket vloer verwijderen

Ook een parketvloer verwijderen is een inspannende klus. De oorzaak hiervan is ook dat deze vaak met een sterke lijmlaag vastzit aan de ondervloer. Om van deze lijm af te komen is in sommige gevallen wat water al genoeg, maar anders kunt u bij de bouwmarkt een lijmverwijderaar kopen. In veel gevallen is het verwijderen van een parketvloer een tijdrovende klus waar de meeste mensen niet op zitten te wachten. Daarom komen de specialisten van WF Vloerbewerking graag langs om u snel te ontlasten. Voor ons is het verwijderen van een parket vloer dagelijkse kost en kunnen dit dus zonder moeite voor u oplossen.

 

PVC vloer verwijderen

Een PVC vloer heeft een erg lange levensduur. Hierdoor komt het minder vaak voor dat deze verwijderd moet worden dan bijvoorbeeld een tapijt vloer of een parket vloer. Als je zelf aan de slag gaat met het verwijderen van je PVC vloer, let er dan goed op dat je dit rustig en met zorg doet. Dit klinkt misschien wat raar omdat je juist wilt dat je vloer er zo snel mogelijk uit is, maar een te gehaaste verwijdering kan leiden tot een beschadigde ondervloer. Dan ben je nog verder van huis en dat willen we natuurlijk niet! Bereid je dan ook goed voor als je zelf aan de slag gaat en neem hier de tijd voor. Geen geduld of tijd voor zo’n grote klus? Dan weet je ons natuurlijk te vinden.

 

Marmoleum vloer verwijderen

Laten we beginnen bij het begin. Wat is marmoleum en is dit hetzelfde als linoleum? Marmoleum is een merknaam voor linoleum. Het verschil tussen deze soorten vloeren is dan ook te verwaarlozen. Linoleum is het product en marmoleum is de overkoepelende naam. Op onze website gebruiken we deze namen ook gewoon door elkaar heen. De ene keer zul je wat lezen over marmoleum, dan weer over linoleum.

 

Afijn, het verwijderen van een marmoleum vloer is vaak een lastig project omdat deze stevig zit vastgelijmd aan de ondervloer. Daarom is deze vloer fysiek één van de zwaarste om te verwijderen. Je moet dus écht professionele apparatuur of voldoende spierkracht hebben om je marmoleum vloer goed te kunnen verwijderen. Anders is dit onbegonnen werk. Bij WF Vloerbewerking hebben we al veel lastige marmoleum/linoleum vloeren succesvol kunnen verwijderen. Dit komt doordat we veel ervaring hebben met deze vloeren en omdat we de juiste tools en machines hebben om de klus te kunnen klaren.

 

Tegels verwijderen vloer

Naast de linoleum vloeren is het verwijderen van een tegelvloer ook een flink karwei. Dit is zo omdat in veel gevallen deze tegels zijn vastgelijmd of zelfs in het cement zijn gelegd. Gelukkig hebben we onze stripmachine die snel én netjes jouw tegelvloer kan verwijderen. Of je een particuliere of een zakelijke klant bent maakt ons niets uit. We komen je met een glimlach van je oude tegelvloer afhelpen. Onze specialisten weten alles wanneer het op het verwijderen van een tegelvloer aankomt. Voor ons is dit dagelijkse kost waardoor we je snel en netjes van dienst kunnen zijn.

 

Voor elke vloer een aanpak op maat

Vloeren zijn er in enorm veel soorten en maten. Elke vloer vraagt weer om een andere aanpak. Bij parketvloeren komt het bijvoorbeeld vaak voor dat deze meerdere keren verlijmd zijn. Vaak lijmt men eerst spaanplaat op een ondervloer en daaroverheen het parket. Maar ook houten vloeren, tapijt en andere soorten vloeren liggen vaak muurvast. Daarom werken wij met een ride-on stripmachine. Hiermee is het mogelijk om veilig, snel en efficiënt de meest soorten vloeren te verwijderen. Na het verwijderen van de vloer kunnen wij vaststellen of egaliseren van de ondervloer noodzakelijk is.

Vloer verwijderen: onze werkwijze

 • Van tevoren bespreken wij met u op locatie de oppervlakte en het materiaal van de vloer en maken een afspraak om de vloer te verwijderen.
 • Wij komen naar uw woning of bedrijfspand met onze stripmachine. Deze past in principe door elke deur. Onze gebruikelijke tijd om de werkzaamheden te starten is 7:30 uur. Komen we op een andere tijd, dan hoort u dit uiteraard van tevoren.
 • Wij verwijderen uw vloer. Meestal lukt dat binnen een dag. Bij zeer grote of complexe vloeren kan het uiteraard langer duren.
 • Wilt u vloerverwarming? Die kunnen wij ook voor u aanleggen. Lees er alles over op onze pagina over ons totaalpakket inclusief vloerverwarming aanleggen.
 • We leveren de vloer netjes voor u op, zodat deze gereed is voor de aanleg van uw nieuwe vloer. Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij de ondervloer voor u egaliseren voordat u met uw nieuwe vloer aan de slag gaat.
vloer verwijderen

Kosten vloer verwijderen

Elke vloer en elke situatie is weer anders, daarom is er niet een vast bedrag te noemen voor het verwijderen van een vloer. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. We zetten ze voor u op een rij:

 • Wat is de oppervlakte van de vloer?
 • Ligt de vloer op de begane grond of een verdieping?
 • Wat is het materiaal van de vloer?
 • Wat is het materiaal van de ondervloer?
 • Is egalisatie nodig na verwijdering?
 • Wilt u dat wij het afval voor u afvoeren?

Wilt u van tevoren weten waar u aan toe bent? Vraag dan een offerte aan. Vult u de vragen op het formulier in, dan krijgt u van ons zo spoedig mogelijk een scherpe en overzichtelijke offerte. Een offerte aanvragen is gratis en vrijblijvend. Komt u er niet uit, dan kunt u ons altijd even bellen of mailen.

wf vloerbewerking

Daarom kiest u voor WF vloerbewerking

WF Vloerbewerking heeft in de loop der jaren al heel wat vloeren succesvol verwijderd en geëgaliseerd. Kiest u voor WF Vloerbewerking voor het verwijderen en/of egaliseren van uw vloer dan kunt u altijd rekenen op:

 • Maatwerk
 • Snelle service
 • Klantgerichtheid
 • Oog voor kwaliteit
 • Heldere communicatie
 • Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Bent u op zoek naar een betrouwbare vakman om uw vloer te verwijderen? Of bent u benieuwd naar de kosten? Vraag vrijblijvend en gratis een offerte aan.

Kies voor vloerbewerking met oog voor kwaliteit

Bel 0342 - 78 50 44 / 06 - 45 54 62 79 of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 


Vraag offerte aan