Totaalpakket Vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in hun woning. Vloerverwarming heeft namelijk verschillende voordelen ten opzichte van traditionele radiatoren. Daarbij kunt u denken aan de extra ruimte die het oplevert in huis, een esthetische overweging (het ziet er gewoon mooier uit) en natuurlijk de potentiële besparing van wel 10 tot 15% op de stookkosten.

WF Vloerbewerking 'Alles in 1 pakket Vloerverwarming"

Maar voordat er begonnen kan worden aan het aanleggen van de vloerverwarming, dient eerst de oude vloer verwijderd te worden. Daarbij is het zaak dat dit zo effectief mogelijk gebeurd en we de bestaande ondergrond zo min mogelijk beschadigen.
WF Vloerbewerking legt zelf geen vloerverwarming aan. Hiervoor werken wij samen met specialistische bedrijven die het freeswerk en de daadwerkelijke installatie op zich nemen. WF Vloerbewerking is uw directe aanspreekpunt en neemt u al het werk uit handen. U krijgt namelijk

 • Een voordelig totaalpakket;
  • Verwijdering oude vloer
  • Gereed maken voor het aanleggen vloerverwarming
  • Aansluiting vloerverwarming
  • Afwerking en egaliseren van de vloer
 • Eén complete offerte;
 • Eén aanspreekpunt voor het totale project;
 • Planning die volledig op elkaar is afgestemt;
 • Duidelijk overzicht.

 

Stappen van ons totaalpakket

 • Stap 1: Het verwijderen van de vloer met onze specialistische stripmachine

 • Stap 2: Gereedmaken voor het aanleggen van vloerverwarming 

 • Stap 3: Het aanleggen en aanlsluiten van de vloerverwarming

 • Stap 4: Dicht zetten en egaliseren van de vloer voor het mooiste resultaat

 • Stap 5: Genieten van uw nieuwe vloer

Bekijk hier de veelgestelde vragen over vloerverwarming

Vraag direct een offerte aan

Houtenvloer verwijderen

Stap 1: Het verwijderen van de vloer

Vloer verwijderen is een intensieve taak die wij uitvoeren met onze specialistische stripmachine. Wij verwijderen naast houten vloeren &, parketvloeren ook vloertegels en plavuizen. De gelijmde vloeren zoals PVC, tapijt en kurk zitten vaak zo vast aan de cementlaag dat deze snel zal beschadigen bij verwijdering zonder het gebruik van onze machines. Datzelfde geldt voor het verwijderen van marmoleum en linoleum, daar heeft u eigenlijk altijd een gespecialiseerd bedrijf voor nodig.

Dichtzetten van freeswerk

Stap 2: Gereedmaken voor het aanleggen van vloerverwarming

Na het verwijderen van de oude vloer kan de vloer worden gefreesd. Dat is het maken van de sleuven voor de warmwaterleidingen van de vloerverwarming. Indien er gekozen wordt voor elektrische verwarming die in de nieuwe lijmlaag van een tegelvloer wordt aangebracht zal de oude dekvloer eerst glad gemaakt of geëgaliseerd moeten worden. Dit kan WF Vloerbewerking direct uitvoeren.

Schuren en/of egaliseren alleen indien nodig

Soms kan het voor komen dat uw ondervloer zo slecht is dat onverhoopt toch zal beschadigen bij het verwijderen van uw verlijmde vloer. Dan zal er eerst geschuurd en/of geëgaliseerd moeten worden voor de vloerverwarming, dit omdat de vloer geheel egaal moet weten voor de freesmachine.


undefined

Stap 3: Het aanleggen van de vloerverwarming

Ieder zijn vak. Onze partners zijn specialisten in de aanleg van dit soort systemen en nemen deze werkzaamheden volledig van ons over. Wij komen weer aan bod in de volgende stap.

Echt egaliseren

Stap 4: Dichtsmeren en egaliseren van de vloer zodat uw nieuwe vloer erop gelegd kan worden.

Het leidingwerk is in uw vloer aangebracht en aangesloten door de verwarmingsspecialisten. Tijd om uw vloer af te werken De leidingen van de vloerververwarming zullen weer afgesmeerd moeten worden, hiermee wordt de deze 'vastgezet'.

Daarna zal de vloer weer geëgaliseerd moeten worden zodat de vloer weer gereed is voor uw nieuwe bedekking. Denk dan aan een PVC vloer, parketvloer of houtenvloer.

Kiest u voor een plavuizen vloer, dan is het egaliseren vaak niet eens nodig. Om dit te bepalen overleggen wij met uw tegelzetter voor het beste resultaat.


Houten vloer - Mooi eindresultaat

Stap 5: Genieten van de nieuwe vloer gelegd door uw vloeren man.

Tijd om te gaan genieten van uw nieuwe vloer met vloerverwarming. Lekkere warme voeten, een aangenaam woonklimaat, meer ruimte en een prachtige kamer zonder zichtbare radiatoren.

Bij WF vloerbewerking zijn we trots om dit totaalpakket bij onze klanten te kunnen aanbieden. Wilt u meer weten over onze dienstverlening, bel 0342 - 78 50 44 / 06 - 45 54 62 79 of klik hier om direct een offerte aan te vragen.

Kies voor het Totaalpakket van WF Vloerbewerking

Bel 0342 - 78 50 44 / 06 - 45 54 62 79 of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 


Vraag offerte aan

 

Bekijk onze referetie projecten