Lijmresten vloer verwijderen

Het verwijderen van lijmresten van uw vloer kan een flinke klus zijn. Heeft u eindelijk met pijn en moeite uw vloer verwijderd of laten verwijderen, kijkt u tegen de lijmresten op de ondervloer aan. Het verwijderen van deze lijmresten vergt vaak een specifieke en professionele aanpak. WF Vloerbewerking is gespecialiseerd in het verwijderen van alle soorten lijmresten, zodat uw vloer weer klaar is voor een nieuwe uitstraling. Lees op deze pagina hoe wij de lijmresten van uw vloer vakkundig kunnen verwijderen.

Hoe verwijder je lijmresten van een vloer?

Er kunnen verschillende types lijm gebruikt worden voor uw vloer. Dit is afhankelijk van het type vloer: Lag er een PVC, houten, vinyl of tegelvloer? Als wij uw lijmresten of hele vloer komen verwijderen, hoeft u hier niet over na te denken, wij nemen namelijk alles uit handen. Toch zijn er meerdere methodes om diverse types lijmresten van uw vloer te verwijderen.

  • Polyurethaan: Deze lijmsoort is erg sterk en vereist vaak een chemische verwijderaar. In combinatie schrapen we vaak met onze machines of met de hand de lijm er af. Pas op als u dit zelf doet, polyurethaan is een zeer chemisch middel!
  • Tapijtlijm: Als u een tapijtvloer heeft verwijderd komt u vaak tapijtlijmresten tegen. Dat klinkt logisch, toch? Dit kan in sommige gevallen worden verwijderd met warm water, zeep en stoom. In de meeste gevallen gebruiken we bij WF een professionele lijmverwijderaar. Onze vakmannen werken dan binnen no-time uw lijmresten weg.
  • Epoxyhars: Dit is erg hardnekkig en kan meestal alleen worden verwijderd met specifieke chemische oplossingen. Dit komt het minst voor en is het moeilijkst om weg te halen. Zelf gaat u dit waarschijnlijk niet redden, bel daarvoor met een specialist zoals WF Vloerbewerking.
  • Tegellijm: Als een tegelvloer is verwijderd blijft u vaak zitten met resten van tegellijm. Onze vloerbewerking specialisten komen met speciaal gereedschap en machines langs om deze lijmresten van uw vloer te verwijderen.

Kies voor vloerbewerking met oog voor kwaliteit

Bel 0342 - 78 50 44 / 06 - 45 54 62 79 of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 


Vraag offerte aan

 

lijmresten verwijderen

Tips & Tricks

  • Test altijd een klein deel van uw reinigingstechniek uit, voordat u meteen de hele vloer onder handen neemt.
  • Draag beschermende kleding en sowieso handschoenen als u met chemische middelen of gereedschap werkt. Dit komt uw veiligheid ten goede.
  • Geduld is mega belangrijk. Uw vloer is misschien binnen één dag gelegd, maar uw lijmresten zullen niet altijd na één dag verdwijnen. Sommige lijmen hebben tijd nodig voordat ze verwijderd kunnen worden.

 

Lijmresten per type vloer

Wij komen vaak lijmresten tegen. Met name komt dit voor bij een aantal vloeren: 

Lijmresten PVC vloer verwijderen

Nadat een PVC vloer is verwijderd komt u hier vaak lijmresten tegen. Als uw ondervloer donkere strepen heeft, zijn dat lijmresten. Hiermee is uw PVC vloer bevestigd aan de (vaak betonnen) ondervloer. Om een nieuwe vloer op uw ondervloer te leggen, is het noodzakelijk om de lijmresten van uw oude PVC vloer te verwijderen. Hierdoor komt uw nieuwe vloer op een egale ondervloer te liggen zonder hobbels.

Lijmresten houten vloer verwijderen

Hoe verwijdert u de lijmresten van een houten vloer? Heel makkelijk: Bel de professionals van WF Vloerbewerking. We zorgen ervoor dat uw ondervloer binnen no-time klaar is voor een nieuwe vloer. Lijmresten zijn hardnekkig om zelf te verwijderen zonder goede machines of gereedschap. Wij komen langs met een schuurmachine waardoor u snel de lijmresten van uw houten vloer kwijt bent. Voor u een flink karwei, voor ons in een handomdraai geregeld.

Lijmresten vinyl vloer verwijderen

Vaak zien we dat er na het verwijderen van een vinylvloer lijmresten achterblijven op uw ondervloer. Probeer deze lijmresten gerust zelf te verwijderen met heet water, zeep en stoom. Een föhn kan ook nog weleens helpen. Lukt dit niet of kost dit te veel tijd? Laat ons dan langskomen. Met onze professionele machines hebben we dit snel geregeld. Ook schuren wij uw vloer vaak glad, wat meteen weer een sterke basis vormt voor uw nieuwe vloer. 

Lijmresten van tegels verwijderen

Heeft u uw tegelvloer verwijderd of laten verwijderen? Dan kan u nog wel eens verrast worden door de staat van uw ondervloer. Bij tegels wordt vaak sterke lijm gebruikt dat er ook weer lastig uit te halen is. Zeker in combinatie met vloerverwarming is uw ondervloer misschien niet wat u ervan had verwacht. Bij veel klanten verwijderen we de lijmresten van tegels waardoor uw ondervloer weer helemaal egaal wordt. Met onze schuurmachine zorgen we ervoor dat uw ondervloer weer in topconditie is. Eventueel is het egaliseren of frezen van nieuwe vloerverwarming ook een mogelijkheid.